برک ۲۵ اردیبهشت - تنها ۲ درصد احتمال موفقیت آدمهای عادی در این کشور هست
چند روز پیش یکی از تحلیلگران مسائل اقتصادی به نام مهدی موحدی بکنظر در مورد مطالعهای که اخیرا مرکز پژوهشهای مجلس منتشر کرده، صحبت کرده و بازتاب خوبی هم داشته و اگر دنبال کننده اخبار روز باشین، احتمالا به این خبر هم برخوردین. این پژوهش میگه که «تنها ۲ درصد از داوطلبان کنکور ۱۴۰۲ که رتبه زیر ۳ هزار آوردن و در دانشگاههای دولتی خوب قبول شدن، در مدارس دولتی درس خوندن» و ۹۸ درصد کسانی که تونستن در این رقابت تحصیلی موفق بشن، در مدارس غیر انتفاعی و تیزهوشان و غیره درس خوندن.
به عمق ماجرا که فکر کنیم متوجه میشیم که اگر زندگی عادی بخوای داشته باشی، کارمند باشی، کارگر باشی، یا سرت توی کار خودت باشه، با این شرایط و حال و روز جامعه و اقتصاد و کشور، خیلی خیلی بعیده که به جایی برسی. عملا این پژوهش نشون میده که قشر متوسط در کشور ما، اون هم در عمل تبدیل به هیچ شده و بویی از آرامش، استراحت و تفریح نباید ببره تا بتونه زنده بمونه.
شاید هم میشه اینطور این موضوع رو تحلیل کرد که فارغ التحصیلان مدارس عادی، از درس خوندن ناامید شدن و روی آوردن به ترک تحصیل و به دنبال حضور در بازار کار و کارهای غیر علمی میگردن و عملا این موضوع باعث میشه که نیروی متخصص علمی کشور که قصد ماندن و ساختن این کشور رو دارن، کم و کمتر بشه و تبدیل بشیم به جامعهای تهی از دانش، معرفت و مطالعه.
در مورد این آقای دکتر موحدی هم جالبه بدونین که ایشون تا سال ۱۳۹۶ یک وبلاگی در همین بیان خودمون داشتن که دیگه از همون سال به نوشتن در این فضا ادامه ندادن و حیف از این محتوای فاخر تحلیلی و خواندنی که ادامه پیدا نکرد.
نتیجه
عادی بودن و عادی زندگی کردن، متاسفانه هر روز سختتر و سختتر میشه، فراموش نکنین که «کی هستین» و در زندگی به دنبال چی هستین. وگرنه در این طوفان هرج و مرج که در راه هست، انسانها از انسانیت خودشون هم غافل میشن.