برک ۶ اردیبهشت - رواقی گری
ما نمیتونیم کنترل کنیم که چه اتفاقی میوفته اما میتونیم اثری که روی ما میذاره رو کنترل کنیم. این یک جمله شالوده رواقیگری هست. در حقیقت رواقیگری یا Stoicism یک فلسفه فکری هست که یک جورهایی به ما کمک میکنه که تحت تاثیر اتفاقات، محیط و شرایط نباشیم و خودمون رو کنترل کنیم. مثلا یکی از دوستانتون به شما حرف ناراحت کنندهای زد، اونم دوست صمیمی و نزدیک و شما ازش انتظار نداشتین، شما اگه ذهنیت عادی داشته باشین، سریع در ۵ ثانیه اول هم سطح اون دوستتون جوابش رو میدین و دوستی شما تبدیل به دشمنی میشه ولی اگه این ذهنیت رواقیگری رو داشته باشین پیش خودتون میگین که خب این حرفی که دوست من زد یک اتفاق بد در زندگی من بود حالا چطور با این موضوع برخورد کنم؟ چرا این حرف رو زد و با آرامش بهش میگین حرفی که زدی درست نبود، میشه بهم بگی چرا این حرف رو زدی؟ به نظرت کاری که کردی درست بود؟ تو دوست منی و من نمیخوام دوستیمون به هم بخوره و در نهایت شما جلوی یک فاجعه رو گرفتین.
یا مثلا در نظر بگیرین که شما سالها در حال درس خوندن بودین و ناگهان در چند هفته قبل کنکور یک اتفاق یا فاجعه در خانواده شما رخ میده که شما رو به شدت تحت تاثیر قرار میده. اگر شما ذهنیت عادی داشته باشین فقط به فکر ناراحتی و غم و غصه هستین و عجز و ناله میکنین ولی اگه ذهنیت رواقیگری داشته باشین با خودتون میگین که من که تاثیری در رخ دادن این اتفاق نداشتم و با غم و ناله هم چیزی درست نمیشه پس بهتره که تا جایی که میتونم روی کارم تمرکز کنم و کمترین آسیب رو از این قضیه ببینم.
میدونم که خیلی خیلی سخته ولی انسانها با تمرین و تلاش همهی چیزهای سختی که تا الان دارن رو ساختن و این موضوع هم مثل همهی دستاوردهای بشری قابل دستیابی هست.