اوضاع این روزهای وب فارسی
امروز که نگاهی به روزنامهها میانداختم، با تیتر جالبی مواجه شدم: «افول جایگاه جهانی فارسی». از این نظر برای من جالب بود که استناد این مقاله به آمارهای سایت w3techs.com بود و اساس آمارهای این سایت هم بر پایه محتوای موجود به اون زبان در سطح وب بود. در این مقاله گفته میشه که تا ۴ سال پیش رتبه ایران ششم در لیست پایین بود اما الان رسیده به دوازدهم در این لیست. یک کم برگشتم و به یادم اومد که کمتر از ۴ سال پیش یعنی ۳۰ آذر ۱۳۹۹ یا همون سه یا چهار سال پیش بود که میهن بلاگ برای همیشه خاموش شد و هزاران صفحهی وب فارسی از سطح وب محو شدن و حالا آمارها دارن به خودی خود این موضوع رو نشون میدن که وب فارسی و به تبع اون نقش زبان فارسی در جهان داره کمتر و کمتر میشه.
فارسی زبانهای آنلاینی هم که در دنیای اینترنت فعالیت میکنن هم روی آوردن به شبکههای اجتماعی که در اونها به کمترین میزان نوشتار استفاده میشه و با یک عکس و ایموجی، یک ویدیوی کوتاه و خندهدار و یا یک توییت کوتاه تولید محتوا میکنند و این شده فعالیت اکثریت جمعیت آنلاین فارسی زبان.

حال چه باید کرد؟
به نظرم یکی از مشکلات اساسی ما وقت نگذاشتن برای فکر کردن، هم فکری و همکاری هست. یعنی ما یک گروه فعال، دارای دانش و مهارت که برنامهریز و دلسوز وب فارسی باشه نداریم. در حوزه آنلاین هم ما یک اتحادیه کسب و کارهای مجازی داریم که حالا با مشکلات جدی روبرو شده و در شرف منحل شدن هست. به نظر من اولین قدم جمع شدن افراد و ساخت جامعه فعال برای انجام کارهای تاثیرگذار و بزرگ هست.
قدم بعدی میتونه گسترش فرهنگ وبلاگنویسی و سرویسها و مدلهای کسب و کاری باشه که بر پایه وبلاگنویسی و دیجیتال مارکتینگ میتونه وبلاگنویسی رو متحول کنه و برای خیلی از وبلاگنویسها توجیه مالی و فرهنگی داشته باشه و خیلی از افراد جامعه همونطور که به عنوان شغل دومشون بلاگری اینستاگرام یا تلگرام میکنن، جذب این زمینه شده و وبلاگنویسی دوباره و قویتر به رونق میرسه و در نتیجه وب فارسی هر سال با رشد روبه رو شده و افراد بیشتری به وبلاگنویسی روی میارن و محتوای فارسی سطح وب گسترش قابل توجهی پیدا میکنه.
اینها نظرات من بود، اینجا میتونه جای خوبی برای همفکری در این زمینه باشه، شما هم میتونین نظر خودتون رو در ادامه با بقیه دوستان به اشتراک بذارین ...
از قبل11 تا نظر داشتیم!
